Piperade se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piperade se šunkou
Piperade se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20135 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
6 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 plátek | Šunka schwarzwaldská |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 327,1mg |
Draslík | 273,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka schwarzwaldská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piperade se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi zahřejeme olej a za občasného míchání na něm doměkka opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky pokrájené papriky zhruba 15 - 20 minut. |
2 | V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a odložíme. |
3 | Když máme papriky s cibulí připravené, nalijeme na ně připravená vejce a za stálého míchání je zahříváme, dokud nezačnou tuhnout. Musejí však zůstat krémovitého vzhledu. Pánev s připravenou směsí odstavíme. |
4 | Vmícháme nadrobno nakrájená rajčata zbavená semen a drobně nasekanou petrželku. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. |
5 | Opečeme nasucho krajíčky bílého chleba, upravíme na ně připravenou směs s vejci, nazdobíme plátkem šunky a petrželkou. Podáváme ještě teplé. |
Poznámka
Slaná chuť šunky příjemně kontrastuje s chutí paprik.