Jednoduchý recept

Rizoto s citronovou příchutí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20136
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Avokádo
1 kávová lžička Citronová kůra
100 ml Citronová šťáva
125 ml Dolin - Vermouth
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 143kJ
28% Sacharidy 103 g
38% Tuky 28 g
70% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Rizoto s citronovou příchutí postup přípravy receptu:

1

V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájené šalotky a asi 3 minuty je restujeme, než jsou měkké. Přisypeme rýži a rozmícháme tak, aby všechna zrnka byla pokryta olejem. Vmícháme do rýže vermut a vaříme tak dlouho, dokud se všechen neodpaří.

2

Zmírníme var, přidáme citronovou šťávu a naběračku horkého vývaru. Vaříme, dokud se všechna tekutina nevstřebá, při vaření občas promícháme. Přidáme další naběračku vývaru a opět vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Tímto způsobem spotřebujeme veškerý vývar. Rizoto musí být krémovité, pouze na povrchu může zůstat několik lžic tekutiny.

3

Vmícháme část citronové kůry a petrželku a podle chuti osolíme. Nakonec přidáme máslo, přikryjeme pokličkou a na 5 minut odstavíme. Na talíři ozdobíme zbylými proužky citronové kůry, avokádem, hoblinkami parmezánu a zbylou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept