Pissaladiere - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pissaladiere
Pissaladiere
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20138 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Tapenáda se zelenými olivami |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 17,1mg |
Draslík | 80,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pissaladiere postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se špetkou soli a zapracujeme do ní máslo. Jakmile začne hmota připomínat hrubou strouhanku, přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme v těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie a alespoň na 1 hodinu vložíme do lednice. |
2 | Na pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a 2 minuty opékáme. Přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, zamícháme a teplotu zmírníme na minimum. Navlhčíme kus pergamenu a přikryjeme jím cibuli na pánvi. Zakryjeme pokličkou a 45 minut dusíme, dokud cibule nezměkne. |
3 | Mezitím rozválíme těsto na tenkou placku a vyložíme jím dortovou formu o průměru 20 cm. Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení, zatížíme a vložíme na 10 minut do lednice. |
4 | Těsto i se zátěží pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Poté odstraníme zátěž i pečící papír, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 5 minut.Upečený korpus potřeme tapenádou a naplníme cibulí. Přidáme okapané a podélně nakrájené ančovičky a vypeckované olivy. |
5 | Naplněný korpus pečeme dalších 25 - 30 minut. Před uvolněním z dortové formy necháme koláč 10 minut odstát. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. |