Recept

Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 2014
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Slanina vepřová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové nožičky
1,5 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,781 kcal
Kilojoule 7 451kJ
2% Sacharidy 9 g
141% Tuky 105 g
64% Sodík 1 g
334% Bílkoviny 188 g

Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami postup přípravy receptu:

1

Velmi dobře omyté a očištěné vepřové nožičky vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je vytáhneme a necháme vychladit.

2

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na slanině a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým oloupaným stroužkem česneku.

3

Maso z nožiček si obereme, nakrájíme a přidáme zpět do polévky.

4

Hladkou mouku rozkvedlanou ve smetaně přidáme do polévky téměř před koncem vaření.

5

Hotovou polévku podáváme s tmavým pečivem.

Poznámka

Místo vepřových nožiček můžeme použít vepřové ocásky nebo také vepřová žebírka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept