Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2014 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové nožičky |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 715,4mg |
Draslík | 748,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami postup přípravy receptu:
1 | Velmi dobře omyté a očištěné vepřové nožičky vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je vytáhneme a necháme vychladit. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na slanině a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým oloupaným stroužkem česneku. |
3 | Maso z nožiček si obereme, nakrájíme a přidáme zpět do polévky. |
4 | Hladkou mouku rozkvedlanou ve smetaně přidáme do polévky téměř před koncem vaření. |
5 | Hotovou polévku podáváme s tmavým pečivem. |
Poznámka
Místo vepřových nožiček můžeme použít vepřové ocásky nebo také vepřová žebírka.