Řecká bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká bramborová polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20141 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 958,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Polévkové koření, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a očištěnou karotku, celer a pórek nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a podusíme na másle. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, přidáme polévkové koření a vaříme asi 45 minut. |
2 | Uvařenou polévku prolisujeme a přilijeme do ní mléko. |