Bramborový kebab se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový kebab se skopovým masem
Bramborový kebab se skopovým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20142 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1000 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 15,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 4,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky jemné, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový kebab se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Z brambor vybereme ty nejmenší, oloupeme je a povaříme ve vodě tak, aby zůstaly poloměkké. Vodu slijeme. |
2 | Plátky slaniny opečeme a rozkrojíme vždy na čtyři kousky. Na výpeku ze slaniny mírně podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na kostky nakrájené skopové maso a na kousky nakrájené párky. |
3 | Předvařené brambory, cibuli, maso a párky vložíme do kastrolu, přidáme očištěné žampiony, polijeme rozpuštěným máslem a zprudka osmahneme. Směs osolíme a opepříme. |
4 | Zvlášť uvaříme zbylé velké brambory a po uvaření je nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Na brambory navršíme kebab a podáváme. |