Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20143 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou | |
750 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 344,7mg |
Draslík | 967,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Zakysaná smetana, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka. |
2 | Příprava omáčky: Z 30g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a ochutíme solí, cukrem a octem. |
3 | Kolečka brambor rozložíme na plochou mísu střídavě s natvrdo uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Vše přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. |
4 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém másle. Salát ozdobíme kolečky cibule a ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.