Recept

Masové kuličky po turecku

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20145

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí maso mleté
150 g Jogurt bílý
3 ks Máta
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Sůl bylinková
200 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 103kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 299 mg
52% Bílkoviny 29 g

Masové kuličky po turecku postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

2

Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji.

4

Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.

5

Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené.

Poznámka

Vhodnou přílohou je chléb nebo bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept