Masové kuličky po turecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky po turecku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hovězí maso mleté |
150 g | Jogurt bílý |
3 ks | Máta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Sůl bylinková |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 82,4mg |
Draslík | 555,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Jogurt bílý, Máta, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky po turecku postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. |
2 | Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji. |
4 | Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou. |
5 | Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je chléb nebo bílé pečivo.