Špenát po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát po italsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20148 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Sardelové řezy |
1000 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sardelové řezy, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špenát po italsku postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat. |
2 | Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji. |
3 | Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. |
4 | Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu. |