Fenykl dušený s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykl dušený s cuketou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20149 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
50 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 857,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykl dušený s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme. |
2 | Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout. |
3 | Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům. |