Jednoduchý recept

Fenykl dušený s cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20149
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cuketa
2 ks Fenykl sladký - hlíza
50 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 564kJ
9% Sacharidy 32 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 245 mg
11% Bílkoviny 6 g

Fenykl dušený s cuketou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme.

2

Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout.

3

Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept