Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 20153
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Fenykl sladký - hlíza
1 špetka Muškátový oříšek
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 168kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 295 mg
6% Bílkoviny 3 g

Smažený fenykl postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout.

2

Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.

3

Podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept