Smažený fenykl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený fenykl
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20153 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 472,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 70,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený fenykl postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout. |
2 | Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. |
3 | Podáváme ozdobené snítkou petrželky. |