Zeleninová pánev s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pánev s červeným vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20155 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
125 g | Hrachové lusky |
25 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 562,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Hrachové lusky, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pánev s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté cukety nakrájíme na plátky, očištěné papriky na kostičky a omyté lusky rozpůlíme. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme cukety a papriky a za stálého míchání dusíme 3 minuty. Potom přidáme lusky a dusíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Vše necháme přejít varem, přilijeme rajčatovou šťávu, promícháme a necháme jen prohřát. |
3 | Pokrm znovu osolíme, opepříme a nakonec posypeme nasekanou bazalkou. |