Jednoduchý recept

Dušená čekanka s kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20157

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
4 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
3% Sacharidy 9 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 198 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dušená čekanka s kapary postup přípravy receptu:

1

Omyté čekanky zbavíme vnějších listů a košťálů. Hlávky podélně rozpůlíme, znovu omyjeme a osušíme.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo, zalijeme bílým vínem a vložíme rozpůlené čekanky řeznou plochou dolů. Dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Čekanky uvolníme ode dna, snadno se připalují.

3

Měkké čekanky vyjmeme a necháme na teplém místě. Do vývaru přilijeme smetanu, přidáme kapary a omáčku osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Krátce povaříme a podáváme spolu s čekankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept