Jednoduchý recept

Páj s krůtím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20161

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
300 g Krůtí maso
250 g Listové těsto
100 g Meruňky
300 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 881kJ
12% Sacharidy 45 g
59% Tuky 44 g
14% Sodík 285 mg
52% Bílkoviny 29 g

Páj s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vložíme pokrájené maso a restujeme 5 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme k masu.

2

Zaprášíme moukou, promícháme a restujeme 3 minuty. Podlijeme mlékem a smetanou, přidáme pokrájené brambory, rozčtvrcené meruňky a řapíkatý celer. Přisypeme posekané ořechy, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 10 minut a vlijeme do pekáčku.

3

Z listového těsta vyválíme placku, kterou ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku a směs jí přikryjeme. Propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct.

4

Pečeme při vyšší teplotě 30 minut.

5

Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept