Páj s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Páj s krůtím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20161 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
300 g | Krůtí maso |
250 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky |
300 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 159,6mg |
Draslík | 723,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Meruňky, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Páj s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vložíme pokrájené maso a restujeme 5 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme k masu. |
2 | Zaprášíme moukou, promícháme a restujeme 3 minuty. Podlijeme mlékem a smetanou, přidáme pokrájené brambory, rozčtvrcené meruňky a řapíkatý celer. Přisypeme posekané ořechy, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 10 minut a vlijeme do pekáčku. |
3 | Z listového těsta vyválíme placku, kterou ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku a směs jí přikryjeme. Propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct. |
4 | Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. |
5 | Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod. |