Jednoduchý recept

Brambory s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20162

Ingredience

4 ks Brambory
200 g Brokolice
1 ks Cibule
230 g Jogurt bílý
200 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Ovesné vločky
4 ks Rajčata
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 355kJ
10% Sacharidy 35 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 311 mg
49% Bílkoviny 27 g

Brambory s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory a rajčata nakrájíme na plátky, maso na nudličky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme maso, mírně osolíme a restujeme 4 minuty. Přisypeme cibuli s česnekem a restujeme další 3 minuty. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme smetanou s vínem. Vaříme 10 minut.

3

Do pekáčku vložíme plátky brambor v jedné vrstvě a osolíme. Na brambory položíme plátky rajčat a růžičky brokolice. Na to nalijeme kuřecí směs z pánve a znovu položíme vrstvu brokolice a rajčat. Poslední vrstvou budou plátky brambor. Vše posypeme strouhaným sýrem, ovesnými vločkami a zalijeme jogurtem.

4

Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. Podáváme teplé jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept