Recept

Vepřová pečeně plněná švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20166

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Ořechy Kešu
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová pečeně
400 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 531kJ
15% Sacharidy 55 g
73% Tuky 54 g
26% Sodík 530 mg
67% Bílkoviny 37 g

Vepřová pečeně plněná švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 2 minuty. Necháme je ve vodě vychladnout, a potom je vypeckujeme.

2

Omyté maso podélně nařízneme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Švestky smícháme s ořechy, směsí naplníme maso, zavineme a kapsu sešijeme.

3

V hrnci na rozehřátém másle maso opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme při 220°C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.

4

Pečeni vyjmeme z trouby, necháme 10 minut stát a potom ji nakrájíme na silnější plátky.

5

Šťávu osolíme, opepříme a zahustíme trochou solamylu.

6

Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a brusinkový kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept