Vepřová pečeně plněná švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně plněná švestkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Švestky sušené |
1000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 146,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Ořechy Kešu, Sůl, Švestky sušené, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně plněná švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 2 minuty. Necháme je ve vodě vychladnout, a potom je vypeckujeme. |
2 | Omyté maso podélně nařízneme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Švestky smícháme s ořechy, směsí naplníme maso, zavineme a kapsu sešijeme. |
3 | V hrnci na rozehřátém másle maso opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme při 220°C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem. |
4 | Pečeni vyjmeme z trouby, necháme 10 minut stát a potom ji nakrájíme na silnější plátky. |
5 | Šťávu osolíme, opepříme a zahustíme trochou solamylu. |
6 | Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a brusinkový kompot. |