Jednoduchý recept

Zapečené brambory s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20167

Ingredience

900 g Brambory
150 g Brokolice
1 ks Cibule
450 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
450 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 351kJ
12% Sacharidy 43 g
37% Tuky 28 g
26% Sodík 511 mg
66% Bílkoviny 37 g

Zapečené brambory s treskou postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme na plátky, tresku na kostky, papriku na proužky a cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem se smetanou. Jakmile se směs začne vařit, přidáme rybu, růžičky brokolice, papriku, osolíme a opepříme. Vaříme 10 minut.

3

Polovinu brambor vložíme na dno pekáčku v jedné vrstvě. Z pánve nalijeme směs s rybou a jako poslední vrstvu položíme druhou polovinu brambor. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 30 minut.

4

Podáváme jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept