Recept

Vepřové závitky na kysaném zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20168
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
125 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
600 g Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
750 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 320kJ
5% Sacharidy 17 g
79% Tuky 59 g
18% Sodík 362 mg
83% Bílkoviny 47 g

Vepřové závitky na kysaném zelí postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.

2

Na každý plátek dáme 1 lžíci kysaného zelí a na něj položíme 1/2 párku (nebo klobásy, čajovky apod.) Maso zavineme, ovážeme nití a znovu na povrchu okořeníme. V pekáči na rozehřátém oleji opečeme závitky po všech stranách, vyjmeme je a necháme na teplém místě.

3

Ve výpeku podusíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Zbylé párky nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Přidáme zelí, bobkový list a vše dusíme asi 2 minuty. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a pekáč přikryjeme. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

4

Závitky podáváme na kysaném zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept