Vepřová plec na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec na víně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřová plec |
750 ml | Víno červené |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 932,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 45,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Majoránka, Ocet vinný červený, Sůl, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec na víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem a vinným octem. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a bobkový list. Zakryjeme a necháme marinovat nejméně 8 hodin. Maso z marinády vyjmeme a zlehka osušíme. Marinádu prolisujeme a odložíme stranou. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je a na výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme ji marinádou, vložíme maso, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 1 hodinu. |
3 | Nakonec maso okořeníme majoránkou a ochutíme citronovou kůrou. |