Citronový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový pudink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2017 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 ks | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
19% Sacharidy 70 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 280 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Citronový pudink postup přípravy receptu:
1 | V půl litru vody rozmícháme žloutky, krupicový cukr, vanilkový pudink a vše krátce povaříme. |
2 | Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme do vychladlé hmoty. Přilijeme šťávu z citronu, pak můžeme podávat. |
3 | Podáváme jak teplý, tak studený. |
Poznámka
z citronu použijeme šťávu