Recept

Vepřové řízečky se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20170

Ingredience

4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
50 ml Víno portské
1 ks Šalvěj čerstvá
80 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 387kJ
0% Sacharidy 2 g
31% Tuky 23 g
16% Sodík 323 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřové řízečky se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, každý rozpůlíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na řízečky položíme vždy plátek parmské šunky a na ni lístek šalvěje. Sepneme párátky.

2

V pánvi na rozehřátém másle řízky opékáme asi 2 minuty po každé straně, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

3

Do výpeku vmícháme portské víno, necháme přejít varem a přelijeme přes maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept