Slaný koláč s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč s tuňákem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20172 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
180 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 221,0mg |
Draslík | 745,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Sýr Čedar, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy, rozšťoucháme, posypeme moukou, přidáme máslo a vypracujeme těsto. Plech vysteleme papírem na pečení, položíme na něj těsto z brambor, rozetřeme po celém plechu a dáme péct. Pečeme 20 minut a ihned plech vyjmeme z trouby. |
2 | Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku a kukuřici. Zprudka restujeme 4 minuty a nasypeme na upečenou bramborovou kaši. Vršek poházíme kousky tuňáka z konzervy. |
3 | V mléce rozšleháme vejce, přisypeme sekaný kopr, osolíme a opepříme. Touto směsí celý koláč rovnoměrně polijeme, posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu zapéct. Pečeme při vysoké teplotě 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem jako samostatný chod. |