Chléb ze sladkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb ze sladkých brambor
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20175 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
230 g | Brambory sladké (Batáty) |
7 g | Droždí sušené |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
80 g | Mouka pšeničná - Semolina |
230 g | Mouka žitná bílá |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 184,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Droždí sušené, Med včelí, Olej rostlinný, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná - Semolina, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb ze sladkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Batáty očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme a překlopíme do mísy. Brambory šťouchadlem dobře rozmačkáme. |
2 | Ve vlažné vodě rozmícháme med, olej, pomerančovou šťávu a přilijeme k bramborám. Přisypeme 3/4 mouky, přidáme droždí, skořici a vypracujeme těsto. Necháme odpočívat asi 10 minut. |
3 | Máslo nakrájíme na kousky a spolu se zbylou moukou zapracujeme do těsta. Těsto dobře uhněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu. |
4 | Těsto nandáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 60 minut. |
6 | Podáváme s marmeládou, šlehačkou a čerstvým ovocem. |