Bramborové rohlíky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové rohlíky se sýrem
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 110 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20176 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
180 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
14 g | Droždí sušené |
700 g | Mouka žitná bílá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
2 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr Gruyére |
450 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 37,8mg |
Draslík | 430,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Droždí sušené, Olej rostlinný, Rozmarýn sušený, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové rohlíky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. |
2 | Do brambor přidáme droždí, mouku, sůl, vývar, prolisovaný česnek, rozmarýn, olej a 1/2 strouhaného sýra. Vypracujeme těsto, které necháme 1,5 hodiny odpočívat a kynout. |
3 | Vyválíme delší knedlík, který nožem rozkrájíme na plátky. Každý plátek ještě trochu rozválíme a zavineme do tvaru rohlíku. |
4 | Rohlíky pokládáme na vymazaný a pomoučený plech. Posypeme zbylým sýrem a pečeme při vyšší teplotě 40 minut. |
5 | Podáváme jako pečivo k polévkám nebo s máslem. |