Jednoduchý recept

Bramborové bochánky s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20177

Ingredience

230 g Brambory
2 kávová lžička Cukr moučkový
50 g Hrozinky
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 296kJ
12% Sacharidy 44 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 28 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborové bochánky s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. K bramborám přisypeme mouku, prášek do pečiva, strouhaný muškátový oříšek, hrozinky, přidáme vejce a smetanu. Vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odležet.

2

Vyválíme podlouhlý knedlík, který nožem nakrájíme na plátky. Plech vysteleme papírem na pečení a placky pokládáme na plech vedle sebe. V předehřáté troubě pečeme při vysoké teplotě 15 minut.

3

Bochánky posypeme cukrem nebo namažeme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept