Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2018

Ingredience

120 g Cukr třtinový
50 g Hrozinky
6 ks Jablka
450 g Listové těsto
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
23% Sacharidy 81 g
46% Tuky 35 g
4% Sodík 74 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jablečné šátečky postup přípravy receptu:

1

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme šest stejně velkých čtverců.

2

Rozinky propláchneme vodou a smícháme v míse s rozmačkaným máslem a hnědým cukrem.

3

Troubu předehřejeme na 210C.

4

Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince tak, aby zůstala celá. Na každý čtverec těsta položíme jedno jablko a naplníme směsí másla a cukru. Těsto potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli, zavineme kolem jablek a rohy těsta k sobě pevně přimáčkneme. Šátečky naskládáme na navlhčený plech a ze všech stran ještě potřeme vejcem.

5

Pečeme 40minut, po prvních 20minutách snížíme teplotu na 200C.

6

Hotové šátečky po vyjmutí necháme chvíli stát a podáváme ještě vlažné.

Poznámka

Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept