Jablečné šátečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné šátečky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2018 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr třtinový |
50 g | Hrozinky |
6 ks | Jablka |
450 g | Listové těsto |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 328,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrozinky, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné šátečky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme šest stejně velkých čtverců. |
2 | Rozinky propláchneme vodou a smícháme v míse s rozmačkaným máslem a hnědým cukrem. |
3 | Troubu předehřejeme na 210C. |
4 | Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince tak, aby zůstala celá. Na každý čtverec těsta položíme jedno jablko a naplníme směsí másla a cukru. Těsto potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli, zavineme kolem jablek a rohy těsta k sobě pevně přimáčkneme. Šátečky naskládáme na navlhčený plech a ze všech stran ještě potřeme vejcem. |
5 | Pečeme 40minut, po prvních 20minutách snížíme teplotu na 200C. |
6 | Hotové šátečky po vyjmutí necháme chvíli stát a podáváme ještě vlažné. |
Poznámka
Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené.