Recept

Králičí stehna na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20181
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hrášek
500 g Králičí maso
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 066kJ
7% Sacharidy 25 g
510% Tuky 382 g
44% Sodík 879 mg
104% Bílkoviny 59 g

Králičí stehna na zelenině postup přípravy receptu:

1

Králičí stehna omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Na pánvi na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a stehýnka na ní opečeme.

2

Zeleninu očistíme, celer a mrkev nakrájíme na kostky a cibuli nasekáme. Vše spolu s hráškem přidáme k masu a krátce osmahneme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme trochu vody.

3

Zeleninový základ zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Poznámka

Do pokrmu můžeme přidat trochu rajčatového protlaku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept