Králičí stehna na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hrášek |
500 g | Králičí maso |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Králičí maso, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Králičí stehna omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Na pánvi na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a stehýnka na ní opečeme. |
2 | Zeleninu očistíme, celer a mrkev nakrájíme na kostky a cibuli nasekáme. Vše spolu s hráškem přidáme k masu a krátce osmahneme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme trochu vody. |
3 | Zeleninový základ zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Do pokrmu můžeme přidat trochu rajčatového protlaku.