Recept

Rýžová kaše s višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20184
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Med včelí
500 ml Mléko plnotučné
50 g Ořechy vlašské
180 g Rýže neloupaná (Natural)
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vanilkový lusk
400 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 280kJ
16% Sacharidy 58 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 7 mg
24% Bílkoviny 13 g

Rýžová kaše s višněmi postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do hrnce a necháme vzkypět spolu s vydlabaným vanilkovým luskem a dření z lusku, s citronovou kůrou a propláchnutou rýží. Zvolna vaříme doměkka a podle potřeby přilijeme mléko.

2

Potom odstraníme vanilkový lusk a do měkké rýže vmícháme omyté, vypeckované višně a nasekané ořechy.

3

Kaši podle chuti osladíme medem a okořeníme skořicí.

Poznámka

Rýži natural musíme vařit déle než loupanou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept