Zapékaná brokolice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná brokolice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2019 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 868,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná brokolice postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme pórek na půlku, brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. |
2 | Pórek povaříme a poté slijeme. |
3 | Zeleninu dáme do pekáče a přikryjeme salámem. |
4 | Připravíme bešamel - na másle osmahneme mouku a zalijeme mlékem. |
5 | Mícháme do zhoustnutí, opepříme, osolíme, dáme muškátový květ, strouhaný sýr a mícháme. |
6 | Bešamelem zalijeme zeleninu v pekáči a dáme zapéct. |