Kuličky z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z jehněčího masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí plec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 87,1mg |
Draslík | 393,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 73,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí plec, Máta, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a necháme stranou. Omyté jehněčí maso umeleme a smícháme se strouhankou, nasekanou mátou, nastrouhaným sýrem, vychladlou cibulí, solí a pepřem. Vše dobře promícháme. |
2 | Z masové směsi tvarujeme kuličky, obalíme je v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Kuličky smažíme po všech stranách v dostatečném množství horkého olivového oleje dozlatova. |
3 | Podáváme horké i studené s ostrým dipem. |