Recept

Bramborový závin se šunkovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20198

Ingredience

náplň
200 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Vejce slepičí
300 g Šunka dušená
Bramborový závin se šunkovou náplní
1000 g Brambory vařené ve slupce
100 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
200 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
32% Sacharidy 114 g
22% Tuky 16 g
43% Sodík 860 mg
62% Bílkoviny 35 g

Bramborový závin se šunkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.

2

Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.

3

Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.

4

Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.

5

Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept