Slovenská pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská pochoutka
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4500 g | Brambory vařené ve slupce |
350 g | Cibule |
10 g | Feferony sterilované |
400 g | Hovězí maso zadní |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 g | Paprika mletá sladká |
20 g | Sůl |
40 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
350 g | Vepřová kýta |
350 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Feferony sterilované, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka. |
3 | Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme. |
4 | Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova. |
5 | Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí. |
Poznámka
Brambory vařené ve slupce: na placky Mouka pšeničná hladká T 650: na placky Vejce slepičí: (2ks) na placky Žampiony - sterilizované: bez nálevu Feferonky sterilované: bez nálevu