Jehněčí na šípkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na šípkové omáčce
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Šípky sušené |
250 g | Zelenina kořenová |
Jehněčí na šípkové omáčce | |
1000 g | Jehněčí hřbet |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 188,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Šípky sušené, Jehněčí hřbet, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na šípkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omytý a očištěný jehněčí hřbet osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Vložíme na pekáč s olejem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme doměkka. Během pečení poléváme maso vývarem. |
2 | Příprava omáčky: očištěnou kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme na oleji, podlijeme vývarem a přidáme šípkovou marmeládu a koření. Po změknutí zeleniny omáčku zahustíme moukou a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přidáme kousek másla. |
3 | Maso naporcujeme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Množství šípků a marmelády upravíme podle chuti.