Recept

Jehněčí na šípkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20200
Kategorie: Maso

Ingredience

omáčka
1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Marmeláda šípková
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
1 hrst Šípky sušené
250 g Zelenina kořenová
Jehněčí na šípkové omáčce
1000 g Jehněčí hřbet
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 982 kcal
Kilojoule 4 110kJ
13% Sacharidy 48 g
91% Tuky 68 g
47% Sodík 950 mg
92% Bílkoviny 52 g

Jehněčí na šípkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omytý a očištěný jehněčí hřbet osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Vložíme na pekáč s olejem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme doměkka. Během pečení poléváme maso vývarem.

2

Příprava omáčky: očištěnou kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme na oleji, podlijeme vývarem a přidáme šípkovou marmeládu a koření. Po změknutí zeleniny omáčku zahustíme moukou a dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přidáme kousek másla.

3

Maso naporcujeme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Množství šípků a marmelády upravíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept