Recept

Hovězí maso zapékané se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20202
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
600 g Hovězí maso vařené
400 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 752kJ
3% Sacharidy 12 g
26% Tuky 20 g
145% Sodík 3 g
79% Bílkoviny 44 g

Hovězí maso zapékané se sýrem postup přípravy receptu:

1

Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vínem a octem. Přilijeme vývar a necháme zpola vyvařit. Omáčku osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky a olivy.

2

Plátky masa osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme je omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept