Vepřové medailonky s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky s hráškem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 763,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Olej rostlinný, Pepř červený celý, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailonky s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty. |
2 | Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích. |
3 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |