Recept

Kapr zapečený v houbovém kubovi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20208
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
200 g Houby sušené
500 g Ječné kroupy
1500 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sádlo škvařené
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,795 kcal
Kilojoule 7 511kJ
35% Sacharidy 126 g
130% Tuky 98 g
42% Sodík 832 mg
187% Bílkoviny 105 g

Kapr zapečený v houbovém kubovi postup přípravy receptu:

1

Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.

2

Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.

3

Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept