Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20209 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
40 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 378,8mg |
Draslík | 863,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 565,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45%, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut. |
3 | Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata. |
4 | Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme. |