Recept

Anglická vejce s beárnskou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20210

Ingredience

omáčka
1 špetka Estragon
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
20 ml Víno bílé
Anglická vejce s beárnskou omáčkou
4 krajíc Chléb toastový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 896kJ
1% Sacharidy 2 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 157 mg
27% Bílkoviny 15 g

Anglická vejce s beárnskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krajíčky toastového chleba opečeme na másle. Ozdobíme je kornoutky šunky, do kterých vložíme vždy jedno oloupané, natvrdo uvařené vejce.

2

Příprava omáčky: Ze žloutků, másla a vína ve vodní lázni umícháme omáčku. Dochutíme solí, pepřem a estragonem.

3

Omáčku přelijeme přes vejce a toasty chvíli gratinujeme pod grilem v troubě.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept