Anglická vejce s beárnskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická vejce s beárnskou omáčkou
Anglická vejce s beárnskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20210 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 špetka | Estragon |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
20 ml | Víno bílé |
Anglická vejce s beárnskou omáčkou | |
4 krajíc | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 537,6mg |
Draslík | 111,9mg |
Vláknina | 164,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Chléb toastový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická vejce s beárnskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toastového chleba opečeme na másle. Ozdobíme je kornoutky šunky, do kterých vložíme vždy jedno oloupané, natvrdo uvařené vejce. |
2 | Příprava omáčky: Ze žloutků, másla a vína ve vodní lázni umícháme omáčku. Dochutíme solí, pepřem a estragonem. |
3 | Omáčku přelijeme přes vejce a toasty chvíli gratinujeme pod grilem v troubě. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.
Musím vyzkoušet