Recept

Čočka v rajčatovém pyré

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20211

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 146kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
27% Sodík 546 mg
33% Bílkoviny 18 g

Čočka v rajčatovém pyré postup přípravy receptu:

1

Čočku propláchneme, namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom v téže vodě uvaříme.

2

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a část osmahneme na oleji, Přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a svaříme na pyré.

3

Zbylou cibuli osmahneme na oleji s trochou česneku, přidáme vařenou čočku, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajčatové pyré a nasekané bylinky.

4

Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept