Čočka v rajčatovém pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka v rajčatovém pyré
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20211 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 564,1mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka v rajčatovém pyré postup přípravy receptu:
1 | Čočku propláchneme, namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom v téže vodě uvaříme. |
2 | Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a část osmahneme na oleji, Přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a svaříme na pyré. |
3 | Zbylou cibuli osmahneme na oleji s trochou česneku, přidáme vařenou čočku, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajčatové pyré a nasekané bylinky. |
4 | Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem. |