Recept

Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20215

Ingredience

omáčka
200 g Cibule
400 g Maso mleté - mix
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
0,5 l Voda pitná
100 g Česnek
Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou
1500 g Brambory vařené ve slupce
600 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 161kJ
44% Sacharidy 159 g
36% Tuky 27 g
39% Sodík 789 mg
51% Bílkoviny 29 g

Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s vejcem, moukou, solí a Solamylem a rychle vypracujeme těsto.

2

Z těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je v osolené vroucí vodě 8-10 minut.

3

Příprava omáčky: Na pánvi na oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, maso a opékáme dále. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

4

Noky rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept