Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20215 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
100 g | Česnek |
200 g | Cibule |
400 g | Maso mleté - mix |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 l | Voda pitná |
Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou | |
1500 g | Brambory vařené ve slupce |
600 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Voda pitná, Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s vejcem, moukou, solí a Solamylem a rychle vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je v osolené vroucí vodě 8-10 minut. |
3 | Příprava omáčky: Na pánvi na oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, maso a opékáme dále. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Noky rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou. |